OVER ONZE GESCHIEDENIS

Col&MacArthur is een horlogebedrijf dat is opgericht door Sébastien Colen en Iain Wood-MacArthur. Samen hebben zij meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van de fijne horlogemechanica

                

Col&MacArthur werkt al meer dan 5 jaar voor de Royal Guard of Buckingham Palace door aangepaste horloges te creëren onder een licentie verleend door het Britse ministerie van Defensie. Het bedrijf heeft zijn identiteit ondertussen verder versterkt door herdenkingshorloges te ontwerpen die unieke verhalen vertellen.

Het ultieme doel van de oprichter en CEO, Sébastien Colen, is het erfgoed van de mensheid bewaren en de herinnering aan onze voorvaders levendig houden: "Het is belangrijk dat we niet vergeten waar we vandaan komen; we moeten de hoogtepunten in de geschiedenis van de mensheid herdenken die de huidige samenleving hebben gevormd. Het is essentieel dat we de grote mannen eren die zich ooit hebben ingezet voor nobele doelen".

De waarden van Col&MacArthur zijn gebaseerd op trots en erfgoed, waarbij het insigne en de persoonlijke gravure de overdracht tussen generaties garanderen. Het hert, embleem van het merk, verwijst naar de oneindige verrijzenis in de Keltische mythologie.

ONZE MISSIE

De geschiedenis van de mensheid heeft ons geleerd dat menselijke waarden het verschil kunnen maken. Ze hebben het vermogen om de samenleving waarin we leven vorm te geven.

Col&MacArthur heeft met zijn collecties een eigen universum gecreëerd gebaseerd op nobele waarden, tradities en de overdracht van kennis.

De collectie "Identity" biedt modellen met suggestieve namen zoals Moed, Loyaliteit, Integriteit, ... waarmee de mens zichzelf kan definiëren aan de hand van nobele waarden die hij van generatie op generatie doorgeeft.

Met zijn "Royal Guards Collection" stimuleert Col&MacArthur fundamentele waarden door horloges op maat te maken die de identiteit van een bepaalde gemeenschap weerspiegelen in een ware geest van authenticiteit, en die de sterke waarden van deze gemeenschap naar voren brengen.

Tot slot buigt de producent zich over de menselijke geschiedenis en identificeert gedenkwaardige gebeurtenissen om horloges met een specifiek verhaal te creëren. Deze collecties herdenken de geschiedenis van de mensheid en dragen hun steentje bij tot de overdracht van kennis en het behoud van het erfgoed.

Met deze missie versterkt Col&MacArthur zijn identiteit en, meer zelfs, zijn erfgoed.