Veelgestelde vragen

1. Het horloge schoonmaken - hoe doe je dat?
Een ongelukje met vet in de keuken of stofvergaring in het algemeen … Soms dient u het horloge een beetje schoon te maken om het zijn glans terug te geven en het hygiënisch te houden. Vul een glas met water op kamertemperatuur en voeg een paar druppels afwasmiddel toe.

Druk de kroon stevig tegen de kast ...

- Bescherm de leren polsband met een droge doek.
- Dompel een penseel in het water en verwijder er stof en vuil mee; besteed extra aandacht aan de metalen onderdelen.
- Leg het penseel opzij en veeg het schuim zachtjes af met een vochtige doek.
- Droog vervolgens de horlogekast met de polijstdoek.
- Leg het horloge niet te drogen op een radiator of gebruik geen haardroger.

Voor kleverige stoffen die niet met zeepwater te verwijderen zijn, kunnen alcohol of ether op een droge doek uitkomst bieden. (GEBRUIK GEEN ACETON).

2. Levensduur van de batterij - hoe lang gaat ze mee?
Zwitserse hightech kwartsgangwerken verbruiken zeer weinig energie.

De levensduur van de batterij is echter afhankelijk van drie belangrijke factoren:

- de kwaliteit van de batterij
- de manier waarop de nieuwe batterij wordt geplaatst
- het praktische gebruik van het mechanisme.

Levensduur van de batterij:
Na de montage is uw horloge gedurende enkele maanden getest om perfecte technische prestaties te garanderen. Na deze tests en enkele dagen voor verzending werd de batterij vervangen.
Bijna alle batterijen bieden een minimale stroomvoorziening van 36 maanden. De levensduur van de batterij van een chronograaf:

• ± 36 maanden met 30 tot 60 minuten chronofunctie per dag.
- ± 20 tot 24 maanden met ononderbroken chronofunctie.

Ter info: als u het horloge niet gebruikt, kunt u het stroomverbruik met ongeveer 70% verminderen door de kroon in stand 3 te trekken.

De batterij vervangen:
Dring aan op het gebruik een bekend merk, met het oog op de kwaliteit.

Opgelet: om vele redenen is het altijd beter om de batterij te laten vervangen door een horlogemaker. Een batterij vasthouden met de vingers creëert een kortsluiting; het is een van de meest voor de hand liggende redenen om traditionele leveranciers te vermijden.

3. Resetten naar nul mislukt - wat doe ik?
Uw Zwitserse kwartshorloge bevat een van de meest geavanceerde elektronische systemen op de horlogemarkt. Het oude mechanische systeem waarbij een hamer op een tandwiel slaat en zo voor de nulinstelling zorgt, is in de chronograaftechnologie vervangen door piepkleine elektromagneten.
Deze magneten houden de wijzers niet alleen in de nulstand, ze helpen ook om schokken op te vangen en schade te beperken. Dat vermindert het risico op inwendige schade!
Procedure :

1. Trek de kroon (de "opwindknop") voorzichtig in stand 3 (de tijdinstelling). Het horloge stopt! (Ter info: als u het horloge een tijd niet draagt, bespaart deze stand 3 70% van de batterij.)
2. Druk vervolgens 5 seconden op BEIDE stopwatchtoetsen TEGELIJK. (Daardoor draait de secondewijzer automatisch naar een onbepaalde positie).
3. Als de middelste secondewijzer niet precies op de nulstand van 12 uur is gestopt, drukt u gewoon op de TOP Chrono-knop om de wijzer, seconde per seconde, naar de nulstand te brengen.
4. Zijn de kleine secundaire wijzerplaten per ongeluk ook verkeerd ingesteld, klik dan één keer op de BOTTOM chrono-knop. Doe daarna de kleine wijzer vooruit bewegen met de TOP-knop.
5. Is de linker dubbele minutenteller ook verkeerd ingesteld, druk dan nogmaals op de BOTTOM-toets en ga dan terug naar de TOP-toets om de wijzer vooruit te bewegen.
6. Als alle wijzers bovenaan correct zijn geplaatst, drukt u de kroon terug tegen het horloge. De chronograaf is nu ingesteld en het horloge start opnieuw!
7. Controleer nu de chronograaf op de gebruikelijke manier om te zien of de wijzers goed werken.
8. Stel het horloge opnieuw in op de juiste tijd.

4. Het horloge is stilgevallen – wat moet ik doen?
Er zijn veel redenen waarom een horloge stilvalt, maar wat eraan voorafging zal u waarschijnlijk een idee geven over het probleem.
Er zijn over het algemeen vier belangrijke redenen waarom een horloge stilvalt.

- De batterijvoeding is defect
- Een schok
- Condensatie als gevolg van een plotselinge temperatuurverandering
- Een "laattijdige" revisie - (vier jaar)
Neem eerst contact met ons op als uw horloge nog onder de garantie valt.

Bij het kopen van batterijen voor huishoudelijke apparaten, zijn we allemaal wel eens een "natte saboteur" tegengekomen. Helaas zijn horlogebatterijen geen uitzondering!
Raadpleeg na het lezen van dit antwoord het gedeelte "Levensduur van de batterij".

Als dat het geval is, volstaat het gewoon de batterijen te verwisselen. Het gangwerk zal dan automatisch weer normaal beginnen werken. Als de horlogemaker echter meent dat er meer aan de hand is, neem dan contact met ons op en vraag om advies (ook al is de garantie verlopen). Bij een schok vervalt de garantie automatisch. Desalniettemin zal Col & MacArthur een reparatievoorstel doen en toegang bieden tot essentiële zaken als lunettes, wijzerplaten en opwindknoppen. Opgelet: deze onderdelen zijn ALLEEN verkrijgbaar bij Col & MacArthur.
Daarnaast zijn er wereldwijd reserveonderdelen voor de Zwitserse Ronda-gangwerken verkrijgbaar.

Condensatie:
Condensatie treedt op wanneer een warm horloge plotseling wordt blootgesteld aan een koude omgeving, zoals bij een duik in koud water op een warme dag. Onder normale omstandigheden vormt er zich een fijne nevel onder het glas die waarschijnlijk na enkele minuten verdwijnt. Als de aanslag echter de vorm heeft van "licht" definieerbare druppels en niet snel verdwijnt, zal hij niet vanzelf verdampen. In dat geval moet hij snel worden verwijderd door een specialist. Het water zit dan immers niet alleen onder het glas, maar ook op de mechanische onderdelen van het gangwerk en de geïntegreerde schakeling.
Zoals hierboven vermeld, is een volledige en onmiddellijke controle vereist waarbij het achterdeksel wordt geopend om roest en ernstige corrosie van de batterij te "voorkomen".

Opmerking:
Als het horloge niet onmiddellijk kan worden gerepareerd, vraag dan in ieder geval een horlogemaker om de achterzijde er af te nemen.

5. Ik ben mijn garantie kwijt
Bent u per ongeluk de garantie verloren en heeft het horloge een revisie nodig, voer dan de numerieke code in die op de achterkant van het horloge is gegraveerd.
In het geval van een ‘militaire’ chronograaf is het nummer op de bovenkant van het horloge gegraveerd.
Dit nummer maakt uw horloge uniek en de code komt overeen met de garantie plus onze archiefgegevens.

6. Wat betekent "Waterdicht"?
In de wereld van Zwitserse horloges hanteren we drie belangrijke criteria met betrekking tot waterbestendigheid.

1. Geen bescherming - over het algemeen wanneer de kroon een eenvoudige stofkap met interne veer heeft.
2. Goed beschermd - meestal vijf atmosfeer, maar zie *.
3. Uiterst goed beschermd - speciaal ontworpen voor duiken en diepzeeduiken.

Alle horloges van Col & MacArthur zijn waterbestendig tot 5 ATM, wat overeenkomt met een waterdiepte van 50 meter.

* Col&MacArthur benadrukt, met betrekking tot de waterbestendigheid van horloges, dat de leren polsbanden NIET geschikt zijn om mee te zwemmen.

7. Onderdelen - Waar vind je ze?
Interne onderdelen :
Onderdelen voor alles wat met het gangwerk te maken heeft zijn te vinden bij gerenommeerde horlogeherstellers. Twijfelt uw horlogemaker aan de beschikbaarheid van een bepaald onderdeel, neem dan contact met ons op en vraag om advies. (Ook om het risico op teleurstelling en exorbitante reparatieprijzen te vermijden).

Externe onderdelen:
Kast, glas, opwindknop, wijzerplaat en gepersonaliseerde polsbanden zijn, in tegenstelling tot de "interne" onderdelen, uitsluitend verkrijgbaar bij Col & MacArthur. Neem gewoon contact met ons op en wij zullen direct reageren met advies.